DIŞ KAYITLAR  (TED Adana Koleji Özel Ortaokulunda Okumayan 8. Sınıf Öğrencileri İçin)

1. 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı, TED Özel Adana Koleji Anadolu Lisesi LGS Taban Puanı Türkiye Geneli % 20.00 olarak belirlenmiştir.
  1. Bilim İnsanı Sınıfımız Taban Puanımız Türkiye Geneli %3,00 olarak belirlenmiştir.

1. Kayıt görüşmesi için okulumuzu 444 7 833 nolu telefondan arayarak randevu alabilir ya da https://forms.gle/W2Krs1YMUkSdyyWk8 linkinden öğrenci kayıt formunu doldurabilirsiniz. Kayıt görüşmesi için en kısa zamanda sizlerle bağlantıya geçilerek randevu oluşturulacaktır.
  2. Kayıt görüşmesi sonrası 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı Liseye Geçiş (LGS) Sınavına göre; Taban Puanı Türkiye Geneli yüzdelik dilimi yeterli olan öğrenciler ile PDR görüşmesi yapılır. PDR görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrencinin 03.07.2024 tarihinden itibaren boş kontenjanlar doğrultusunda okula kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

İÇ KAYITLAR (TED Adana Koleji Özel Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri İçin)

1. TED Adana Koleji Özel Ortaokul öğrencileri için başarı indirimi öncelikli kayıt süresi 01.07.2024 – 02.07.2024 tarihlerinde saat 17.00 ye kadar gerçekleşecek, sonrasında kalan mevcut sınıf ve akademik başarı indirimi kontenjanlarımız dâhilinde kayıtlarımız TED Özel Adana Koleji Anadolu Lisesinde öğrenimine devam etmek isteyen tüm öğrencilere açılacaktır.

1. BAŞARI BURSU VERİLECEK ÖĞRENCİLERİN LGS YÜZDELİK DİLİM VE BURS ORANLARI

LGS yüzdelik dilimine göre, sınırlı sayıda öğrenciye verilecek olan başarı indirim oranları aşağıdaki gibidir:

AKADEMİK BAŞARI İNDİRİMİ
ORANI%
TÜRKİYE GENELİ %DİLİM ARALIĞI AÇIKLAMA
100 0,01-0,49  KAYIT ÖNCELİK SIRALI İLK 5 ÖĞRENCİYE %100 +YEMEK VE SERVİS

100 0,5-0,99  KAYIT ÖNCELİK SIRALI İLK 5 ÖĞRENCİYE %100 + YEMEK

75 1,00-2,49 % İNDİRİM ORANI SADECE EĞİTİM ÜCRETİ İÇİNDİR. YEMEK VE SERVİS ÜCRETİ İNDİRİME DÂHİL DEĞİLDİR.
50 2,5-5,99
25 6,00-10,00
Akademik Başarı İndirimlerimiz Okul Yönetim Kurulunca Onaylanan Kontenjanlar Dâhilinde Sınırlıdır

Akademik Başarı İndirimleri verilirken kayıt öncelik sırası esastır. Başvuru zaman aralığı ve puanları eşit öğrenciler için kontenjan sınırlı olduğu takdirde aşağıdaki öncelik sırasına göre kayıt yaptırmaya hak kazananlar belirlenecektir.

• Sınıf’taki Türkçe, Matematik ve Fen dersleri not ortalamaları
  • Sırasıyla 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP(Yıl Sonu Başarı Puanı)
  • Öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olması